Kontaktirajte nas: +387 35 744 015 | E-mail: info@suco.ba

Šta su drugi rekli o nama?

Suad Bešlić vratio se iz Minhena i u rodnim Živinicama pokrenuo proizvodnju vatrogasnih vozila. On je samo jedan od primjera kako investciije iz vana mogu dorpnijeti ekonomskom razvoju BiH. VIDEO:

Uz razum, i osjećaji mogu pokrenuti dobar posao, pokazuje to priča iz Živinica. Suad Bešlić dobio je zadatak od svog direktora u kompanij iz Njemačke da se vrati nakratko u Bosnu i Hercegovinu kako bi pronašao dvadesetak novih radnika koje će povesti nazad. VIDEO:

Živinički "Sućo" će u početku proizvoditi samo konstrukcije za vatrogasna vozila, a u dogledno vrijeme će početi i proizovdnju samih vatrogasnih vozila za njemački "Lentner" Pročitajte cijeli tekst »

Bosna i Hercegovina uskoro će se moći pohvaliti sa prvim vatrogasnim vozilom koje je proizvedeno pod njenim okriljem. Naime, početkom ove godine u Živinicima ja otvorena firma Sućo d.o.o., a njen vlasnik Suad Bešlić i načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković potpisali su memorandum o saradnji kojim su određene smjernice za stvaranje ambijenta neophodnog za proizvodnju prvog vatrogasnog vozila na području naše zemlje. Pročitajte cijeli tekst »

Kompanija Sućo d.o.o. Živinice je predstavnica njemačke kompanije Lentner GmbH, koja se bavi proizvodnjom sofisticiranih vatrogasnih vozila, a koja je u januaru ove godine počela s radom u Živinicama, nakon što je proizvodnja prebačena iz SR Njemačke. Pročitajte cijeli tekst »

Kompanija Sućo Živinice predstavnica je njemačke kompanije Lentner GmbH koja je u januaru ove godine počela sa radom u Živinicama. Lentner GmbH je prepoznatljiva kompanija na zapadnom i svjetskom tržištu za proizvodnju vatrogasnih vozila koja će također i u općini Živinice proizvoditi vatrogasna vozila po najmodernijim njemačkim standardima i normama. Pročitajte cijeli tekst »

Prilikom održavanja manifestacije “Dani dijaspore” u Općini Živinice, kada su se okupljali ljudi koji vole Bosnu i Hercegovinu, kao produkt te pozitivne priče bilo je upoznavanje načelnika Općine Živinice Samira Kamenjakovića sa direktorom Bešlićem, te se tom prilikom izrodila ideja da se u Živinicama napravi pozitivna priča.Pročitajte cijeli tekst »

U organizaciji Općine Kalesija danas je u našem gradu predstavljeno savremeno vatrogasno vozilo “HLF 20” koje je sklopljeno na šasiji Volovo, a čiji konstruktor je Kalesijac Suad Bešlić vlasnik firme “Sućo” doo Živinice. Nakon što je u Živinicama urađena konstrukcija vozila, isto je sklopljeno u Njemačkoj a svoje prvo predstavljanje vozilo je imalo u Živinicama, a danas je to upriličeno i u Kalesiji. Vrijednost vozila je 418.000 eura.Pročitajte cijeli tekst »

Na platou ispred zgrade Općine Stari Grad u Sarajevu danas je predstavljeno vatrogasno vozilo napravljeno po najmodernijim evropskim standardima, a za koje se dijelovi izrađuju u Živinicama, u firmi Sućo Pročitajte cijeli tekst »

Kako prenose lokalni mediji u Živinicama, Bešlić je danas rekao da se otvaranjem proizvodnog pogona ostvario njegov san da poslije 20 godina provedenih u Njemačkoj dođe u svoju domovinu i omogući mladima da svoju perspektivu grade u BiH. Pročitajte cijeli tekst »

Suad Bešlić, inovator i dizajner vatrogasnih vozila, teško stečeni novac u Njemačkoj uložio je u BiH. U Živinicama je otvorio proizvodnju i uposlio 11 mladih ljudi. BiH ili Njemačka, odluku je donio srcem. Pročitajte cijeli tekst »